Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    2024-2025 Adli Yılı Açılış Töreni
    02.09.2024

    -------Ağrı Merkez Adliyesi Ana Bina Önünde 02/09/2024 günü saat 10:00'da Ağrı Valisi Mustafa KOÇ, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem ÇALIŞ, Ağrı  Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah BOYRAZ, İdare Mahkemesi Başkanı Erkan SEYDİBEY, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü  Abdulhalik KARABULUT, Ağrı Baro Başkanı Av. Serdar GÜNAKIN, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları, Hakim - Cumhuriyet Savcıları, Avukatlar, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İPAR, İl Jandarma Komutanı Fatih Cemal KİPER, Ağrı Adliyesi Personelleri katılımı ile gerçekleşmiştir. 
    -------Şehitler ve Gazilerimiz için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunması Akabinde Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem ÇALIŞ'ın hoşgeldiniz dilekleri ile açılış konuşmasında;
    -------Tüm yargı mensuplarımızın ve hukuk paydaşlarımızın yeni yeni adli yılını tebrik ediyor, sağlık, huzur, adalet dolu bir adli yıl geçirmemizi temenni ediyorum. Adli tatil yoğun çalışma temposunun ardından yorgunluğumuzu giderme, sevdiklerimizle birlikte dinlenme imkanı bulduğumuz bir dönemdir. Adli tatilde yasada tanımlı bir kaç iş dışında tüm adli faaliyetler devam etmektedir. Hakim savcılarımızın ve personelimizin yarısından fazlası adli tatilde de çalışmalarına devam ettiler, Adli tatilde nöbetçi kalan adaletin tecellisi için görev yapan tüm arkadaşlarımıza fedakarlıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
    -------Kıymetli misafirler adli yıl açılış törenleri biz yargı mensupları için ayrı bir önem arz etmektedir. Yargı mensuplarının terfi ve kararname zamanları dışında heyacan taşıdığı bir başka zaman aralığı da adli yıl açılışlarıdır. Adli yıl başlangıçları kararname ile ayrılan meslektaşlarımızın yerine yeni atanan arkadaşlarımız ile  tanışma imkanı bulduğumuz anlardır. Bu vesile ile Ağrı’ya yaz kararnamesi ile atanan meslektaşlarımıza yeni görev yerleri ve görevlerinin hayırlı olmasını diliyoruz. Yine 2 Eylül 2024 tarihi itibari ile faaliyete geçen Ağrı İdare Mahkemesi Başkan Ve Üyelerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.
    -------Ayrıca hakim-cumhuriyet savcıları ile adaletin tecellisinde görev yapan yargının asli unsuru avukatlarımızı da şükran ile anmak istiyorum. Avukatlarımız zor şartlarda mesleklerini icra ettikleri, adalete hizmet verdikleri için takdir ve saygıyı hak ediyorlar. Yargı mensupları olarak kendilerine hukuk düzeni içerisinde her türlü yardımı ve kolaylığı göstermek zorundayız. Tüm avukatlarımıza  adalet dolu, emeklerinin karşılığını alabildikleri bir adli yıl diliyorum.
    -------Kıymetli hazirun kanunların somut olaylara uyarlanması ile soyut adalet kavramı takipsizlik, beraat, mahkumiyet, davanın kabulü-reddi gibi çeşitli formlarda tecelli etmektedir. Bizler adli uyuşmazlıkların hakkaniyet ile sonuçlanması için çoğu zaman sadece hukuki bilginin yeterli olmadığını görüyor, sabır, fedakarlık, engin meslek tecrübesine de ihtiyaç duyuyoruz. Hukuk davaları ya da ceza davalarında çözümü yoğun çaba ve zaman gerektiren iç içe geçmiş birden fazla ihtilafı barındıran dosyalara ilimizde de sıkça rastlanılmaktadır. Hukuki bilgi bakımından donanımlı tecrübeli bir hakim cumhuriyet savcısı kadrosuna sahibiz. Adli yargı olarak ağrı merkezde 43 hakim-cumhuriyet savcısı, 250 civarında adliye personelinin görev yaptığını belirtmek isterim. 
    -------Anayasamızda Ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde Teminat Altına Alınan Kişi Hürriyeti Ve Güvenliği Gibi Temel Hak Ve Özgürlüklerin Uygulamada Korunmasında bizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Bu ağır sorumluluğun ifasında yargı mensuplarımız ile birlikte adliye çalışanlarımızın gayretleri hepinizin malumudur. Adliye çalışanlarımızın iyiniyetli ve özverili çabaları olmasa idi adli iş ve işlemlerin zamanında gereği gibi yürütülmesi mümkün olmazdı. Bu vesile ile adliye çalışanlarımıza en derin teşekkürlerimi sunuyorum.  
    -------Kamu düzeninin korunmasında yargı çalışanlarımız ile birlikte adli kolluk birimlerinin rolünün farkındayız. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için fedakarca görev yapan güvenlik görevlilerimizi de takdir ve şükranla anmak isterim. 
    -------Adliye binamızın fiziksel şartlarının yetersiz olduğunun farkındayız. Ceza, hukuk, icra, denetimli serbestlik, adli tıp olmak üzere halihazırda 5 farklı binada adli iş ve işlemlerin devamı için faaliyet göstermekteyiz. Yeni adliye binamız ile birlikte hizmetin tek merkezden yürümesini temin etmiş olacağız. Yeni adliye binası için çaba ve girişimlerimiz fasılasız devam etmektedir. Tahsis, imar durumu,etüt projesi tamamlanmış, inşaat projesi aşamasında olan yeni adliye binası için Bakanlık yetkilileri ile geçen hafta itibariyle yaptığımız görüşmede deprem bölgesi dışında yeni bir adliye binasının yatırım programına alınması halinde bu adliyenin öncelikle Ağrı Adliyesi olacağını bizlere ifade ettiler. Bizlere düşen yerel unsurlar ile birlikte bunun takipçisi olmaktır. 
    -------Var olan adliye binalarımızın fiziksel imkanlarının geliştirilmesi,yargı paydaşlarına daha iyi çalışma ortamı temini için çaba gösterdiğimizin bilinmesini isteriz. Devletimizin sağladığı imkanlar ölçüsünde en iyiyi sunmaya çalışıyoruz. Bu noktada taleplerimize hassasiyet ile yaklaşan sayın Valimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
    -------Atalarımız bin bir meşakatle, kanlarıyla, canlarıyla bu kutsal vatanı bizlere emanet ettiler, iki gün önce 30 Ağustos Zafer Bayramımızı büyük bir çoşku ile kutladık. Bir kez daha zafer bayramınızı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını saygı, şükran, minnet ile anıyorum. Şehitlerimize, gazilerimize, onların fedakar ve çilekeş ailelerine her daim şükran borcumuz bulunmaktadır. Bu vesile ile şehit cumhuriyet savcıları Hakan KILIÇ, Murat UZUN, Mehmet selim KİRAZ başta olmak üzere tüm adalet şehitlerimi de minnet ile yad ediyorum. Şehitlerimize borcumuzu ancak ifa ettiğimiz görevimizde hukuk çerçevesine ve vicdanımızın sesine uyarak, işimiz için daha fazla gayret göstererek ödeyebiliriz.
    -------Bu anlamlı günde davetimize icabet ederek bizleri onurlandırdığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni adli yılımız hayırlı olsun, hepinizi saygı ile selamlıyorum" şeklinde sözlerine son verdi. 

    Adres

    Yavuz Mahallesi Erzurum Bulvarı No:16 Pk.04100 Merkez / AĞRI

    Telefon

    Tel : 0(472) 215 15 86 - 0 (472 ) 215 17 49 - 0 (472) 215 13 70

    Fax : 0(472) 215 30 15

    E-Posta

    agricbsisaretadalet.gov.tr